31 Juli 2020

Spotlight aan de donkere kant van Onagrup het zorgzame bedrijf!

Feitelijke voorbeelden van Onagrup’s modus operandi op verschillende resorts in Europa

Ogisaka tuinen,

Denia Spanje Naast de onderhoudsbetalingen en zonder verwijzing naar de eigenaren heeft Ona een reeks extra ‘eenmalige’ kosten van maximaal 600 euro per week in rekening gebracht voor de herontwikkeling van de resorts volgens de Ona-specificatie.

Ona Campanario de Calahonda

Ona heeft de statuten van het resort systematisch geschonden en heeft de juiste procedures in de AVA’s niet gevolgd.

Alanda Club Marbella

Er werd een gebrek aan transparantie in de boekhouding plus andere onregelmatigheden vastgesteld.

Club Cala De Mar, Mallorca

Spanje Ona gebruikte agressieve verkooptactieken om Escritura-eigenaren te ‘stimuleren’ (tot £11.000 per week) om hun vaste weken om te zetten in ‘zwevende weken’. De eigenaren van hoogseizoenweken kunnen alleen laagseizoenweken krijgen met hun drijvende weken omdat ‘hoogseizoen’ boekingen worden aangeboden aan touroperators.

Onagrup Marina Arpon

Na de wettelijke uitspraak van 2015 dat ‘zwevende weken’ illegaal waren, begon Onagrup eigenaren te ‘stimuleren’ om hun contracten te wijzigen, waardoor hun wettelijke aanspraken worden gefrustreerd. Onagrup La Manga Ona gehuurd resort appartementen, maar de huurinkomsten kwamen niet ten goede of werden niet gecrediteerd aan de eigenaren.

Club Aldea Del Mar

Ona ontbonden Trustee regeling en nam bezit van de akten/eigendomsrechtovereenkomst. Onagrup Malaga Ona re-wrote de club grondwet annuleren van het recht van de eigenaren om hun timeshare en gewijzigde resort records af te sluiten. Ze gebruikten ook de schuldenaars om een aantal jaren achter ‘wanbetalers’ aan te gaan.

Cala Pi, Mallorca, Spanje Ona ontwikkelde het resort op basis van een nieuw Onagrup businessmodel, bijvoorbeeld een hotel, dat in staat is om hogere prijzen te vragen. Dit werd gedaan zonder verwijzing naar de eigenaars, ondanks het feit dat zij het geld van de eigenaars gebruikten voor de ontwikkeling.

Aucanada Resort Mallorca

Een verkorte persoonlijke verklaring van een eigenaar (naam ingehouden uit angst voor vergelding)

We bezaten 2 weken. Ons contract is zonder onze kennis overgenomen door Onagrup. Voorheen waren onze onderhoudskosten redelijk, en de appartementen werden op een roterende en regelmatige basis bijgewerkt. Al snel na de overname door Ona – wederom zonder toestemming van de eigenaren – ontdekten we dat ze onze weken op het internet verkochten tegen lage kosten en dat ze een sector van de markt trokken die geen respect had voor ons resort. De eigenaren werden toen geïnformeerd dat de AVA een besluit had genomen over een “Special Levy” van £3K per week in eigendom plus onderhoud om onze appartementen te upgraden. We ontdekten dat het besluit door de AVA was geforceerd met het gebruik van stemmen bij volmacht. Na onderzoek naar Ona’s dubieuze managementmethoden besloot ik onze timesharing te verkopen, maar kon deze niet weggeven! Wij zijn Escritura-eigenaren & Ona weigerden ze terug te nemen (gratis) en eisten de betaling van de onderhoudskosten plus de heffing voor elke week die dreigde met een gerechtelijke procedure in gebreke te blijven. Ik word al meer dan 4 jaar door hen achtervolgd met verschillende dreigementen. Ik betaal nu voor gerechtelijke stappen om deze pesterijen te stoppen’.

Bovendien zijn de volgende organisaties/verenigingen zeer verdacht van Onagrup en zijn aliassen (bijvoorbeeld Gruphotel SR – Clubotel – La Dorada ) en melden zij uiteenlopende zaken.

ASCOETC in Spanje. La Asociatión de Consumidores Europeos de Tiempo Compatido (de Europese Timeshare-consumentenvereniging)

ACAMA in Spanje. La Asociación de Consumidores Afectados Mundo Magico. Een Timeshare Consumer Association.

FEDERCONTRIBUENTI in Italië. De nationale vereniging die een initiatief vertegenwoordigt om de belastingbetalers van de staat en de lokale overheden te beschermen en om alle entiteiten die over fiscale capaciteit beschikken op het gebied van belastingen, heffingen en lokale belastingen te beschermen.

ADCSTP in Frankrijk. L’Association de Défense des Consommateurs de Semaines en Temps Partagé. (De Vereniging voor de Verdediging van de Consumententimesharingweken)

Schutzvereinigung für Time-Sharing und Urlaubssysteme in Europa e.V. in Duitsland. Beschermingsvereniging voor houders van timesharing en appartementsrechten in Europa.

De website van ASCOETC, de Asociatión de Consumidores Europeos de Tiempo Compatido (de Europese Timeshare Consumentenbond) is zeer vernietigend voor Onagrup, Clubotel La Dorada & Gruphotel.

Het forum staat vol met vorderingen tegen Onagrup en Gruphotel. We zouden verder kunnen gaan!

Alle bovenstaande informatie is het resultaat van onderzoek in opdracht van Club Los Claveles. Indien u de informatielinks wenst te verifiëren, kunt u contact opnemen met de voorzitter van de Club, Carol Parkinson, op president@losclavelesowners.eu 

Leave a Comment

Scroll to Top